Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu, Pakistan Konsolosluğu İstanbul
Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi Nedir?
İstanbul ve çevresinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar, Pakistan konsolosluk işlemlerini Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’na yapabilirler.
İstanbul Başkonsolosluğu Pakistan Çalışma Saatleri Nedir?
Pakistan Başkonsolosluğu Konsolosluk Bölümü: Hafta içi her gün Saat: 08.30-17.00 arasında konsolosluk hizmeti vermektedir.
Pakistan Konsolosluğu Vize Bölümü: Hafta için hergün 09.00 ila 13.00 saatlari arasında vize hizmetleri vermektedir.
Pakistan Konsolosluğu İstanbul İletişim Bilgileri Nedir?
(212) 324 58 27 - 324 91 54
(212) 324 51 70
parepistanbul@hotmail.com
Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Adresi Nedir?
Pakistan Başkonsolosluğu Adres: Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokak, No.2, 34330, 4. Levent, Beşiktaş/İstanbul
Pakistan İstanbul Konsolosluğu Nerede, Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Nasıl Gidilir?
İstanbul Pakistan Konsolosluğu, Avrupa yakasında Beşiktaş ilçesine bağlı 3. Levent semtinde bulunmaktadır. Yeni Kapı - Hacıosman metro hattı ile Levent durağından Pakistan Konsolosluğu'na ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır. Zincirlikuyu Metrobüs hattını kullananlar, Levent yönünden çıkış yaparak, toplu taşıma araçları ile Pakistan Başkonsolosluğu İstanbul adresine ulaşabilirler.
Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu 2023 Resmi Tatil Günleri Nedir?
Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu, Pakistan Devleti'nin 2023 yılı resmi tatilleri haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2023 yılı resmi tatillerinde de hizmet verememektedir. Pakistan vizesi için başvuruda bulunmak veya Pakistan konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen kişilerin bu tarihlere göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelerine dikkat etmelidirler.
1 Ocak | Yeni Yıl |
5 Şubat | Keşmir Dayanışma Günü |
25 Mart | Pakistan Günü |
21-23 Nisan | Ramazan Bayramı |
1 Mayıs | Emek ve Dayanışma Günü |
29 Haziran 2 Temmuz | Kurban Bayramı |
28 Temmuz | Aşure |
14 Ağustos | Bağımsızlık Günü |
15 Temmuz | Demokrasi Günü |
30 Ağustos | Zafer Bayramı |
27 eylül | Bayram Miladun nabi |
29 Ekim | Cumhuriyet Bayramı |
25-26 Aralık | Noel |
Pakistan Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Pakistan Başkonsolosluğu, Pakistan'a seyahat sebebi turistik, ticari, aile ziyareti, geçici çalışma ya da eğitim amaçlarından hangisi ile ziyaret gerçekleştirilecek ise; Pakistan vize başvuru sahibinden davetiye belgesi sunmasını talep etmektedir. Pakistan Başkonsolosluğu istisnai durumlar dışında Pakistan Devleti'nin resmi makamlarından onaylı alınması gereken Davetiye Belgesi olmaksızın vize başvurularını kabul etmemektedir. Pakistan ticari vize işlemleri için gerekli olan Davetiye Belgesi Pakistan Ticaret Odası onaylı olmalıdır. Pakistan ziyaret vize işlemleri için zorunlu olan Davetiye Belgesi ise; Pakistan'dan noter onaylı olmalıdır.
Pakistan Başkonsolosluğu vize müracaatları için şahsen başvuru zorunluluğu bulunmamaktadır. Pakistan vize işlemleri için yetkili seyahat turizm acentaları aracılığıyla yapılan vize başvuruları Pakistan Konsolosluk Bölümü tarafından kabul edilmektedir.
Pakistan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Pakistan vize başvuru formu İngilizce ya da Türkçe olarak doldurulur. Pakistan vize başvuru formunun doldurma işlemi sırasında tükenmez kalem kullanmalı, büyük harflerle cevaplanması ve başvuru için sunulan evraklarla, formda beyan edilen bilgilerin birbirini desteklemesine dikkat edilmelidir. Pakistan Büyükelçiliği'nin belirlediği 35x45 mm ölçülerinde biometrik fotoğrafın yapıştırılması ile formun en alt köşesinde yer alan bölüme imza atılarak doldurma işlemi tamamlanmaktadır. Pakistan Vize Başvuru Formu için tıklayınız
Pakistan Konsolosluğu Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.
Pakistan Konsolosluğu’na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.
Pakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Pakistan Konsolosluğu’na hitaben yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.
Pakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Pakistan Konsolosluğu’na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.
Pakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Pakistan Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.
Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Vize Ücreti Ne Kadardır?
Pakistan’a yapılacak olan seyahatin türü ve kalış süresine bağlı olarak Pakistan vize ücretleri Pakistan Başkonsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Pakistan vize ücretleri ülkeye giriş çıkış sayısına göre değişiklik göstermektedir?
Pakistan Başkonsolosluğu Konsolosluk Hizmetleri Nedir?
Pakistan'a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile T.C. İkamet İznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Pakistan vize işlemleri konusunda konsolosluk hizmeti vermekle yetkili kurum Pakistan Başkonsolosluğu İstanbul’dur. Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Pakistan vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir. Türkiye’de yaşayan Pakistan vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işlemler Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun sorumluluk alanında yer alır.
-Yurtdışında doğan Pakistanlı vatandaşların Kaydı
- Yurt dışında doğan Pakistanlı çocukların Kaydı
- Pakistan Vatandaşlığı
- Evrak Tasdiki (Vekaletname-
- Ehliyet Tasdiki
- Ulusal Kimlik Kartı (NICOP) ve Pakistan Vatandaşlık Kartı (POC)
- Evlilik Cüzdanı (Nikkah nama) Tercüme
- Çifte vatandaşlık
- Pakistan Pasaport Yenileme
Pakistan Başkonsolosluğu Evrak Tasdiki:
Doğum, ölüm, evlenme, boşanma sertifikaları vb. tüm belgeler, Türkiye resmi makamları ve noter tarafından onaylı olarak Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından tasdik edilmektedir.
Pakistan Başkonsolosluğu Eğitim Belgesi Tasdiki:
Pakistan İslamabad Yüksek Eğitim Komisyonu tarafından onaylı olan üniversiteler tarafından eğitim- derece denkliği- transkript teyidi öncelikle gereklidir.
Pakistan Başkonsolosluğu Doğum Belgesi :
Doğum Belgesi, Pakistan Hükümeti yetkilileri tarafından verilir. Bu sertifika, Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İslamabad ya da Karaçi, Lahor, Quetta ve Peşaver'de bulunan kamp ofisleri tarafından onaylanmalıdır.
Pakistan Başkonsolosluğu Ehliyet Tasdiki :
İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu, ehliyet sahibinin sürücü belgesini yasal usullere uygun olarak aldığına dair, resmi makamlar tarafından verilen resmi bir yazı ile kanıtlamasını ister. Bu işlemin sonunda İslamabad Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdiki yapılır.
Pakistan Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme:
Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunan Pakistan vatandaşların hasarlı/kayıp/çalıntı ya da süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemi İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilir.
İstanbul Pakistan Konsolosluğu Nerededir?
Ana Menü
- Ankara Büyükelçiliği
- İstanbul Başkonsolosluğu
- İzmir Fahri Konsolosluğu
- Bursa Fahri Konsolosluğu
- Adana Fahri Konsolosluğu
- Pakistan Vize Başvuru
- Türkiye Oturum İzni
- Türkiye Vizesi
- Türkiye Çalışma İzni
- Türkiye Aile Birleşimi
- Türkiye'de Üniversite Eğitimi
- Türkiye Vatandaşlığı
- TURKEY RESIDENCE PERMIT
- TURKEY WORK PERMIT
- TURKEY INVESTMENT
- TURKEY PROPERTY
- TURKEY CITIZENSHIP
- TURKEY HIGHER EDUCATION
- Hakkımızda