Pakistan Vize Başvuru
Pakistan Konsolosluk, Pakistan Vize Başvuru
Pakistan vizesi, pakistan seyahati bulunan TC vatandaşları için zorunlu olan bir uygulamadır. İki ülke arası yapılan anlaşmalar neticesinde Pakistan vize muafiyeti iki ülke remsi pasaport sahiplerini kapsarken, TC vatandaşı yeşil pasaport, gri pasaport ve kırmızı pasaportlu başvuru sahipleri Pakistan vize işlemlerine bulunmaları gerekmemektedir.
Pakistan Başkonsolosluğu ve Pakistan Konsoloslukları Pakistan vize başvuru işlemleri için Konsolosluk randevu alımını zorunlu bulmamaktadır. Pakistan Başkonsolosluğu bazı dönemler Pakistan turist vizsesi başvurularını ise kabul etmemektedir. Pakistan turist vize işlemlerinde bulunaca TC vatandaşları Pakistan Konsolosluğu ile iletişim kurarak söz konusu durumları hakkında güvenilir bilgiye ulaşabilirler.
Pakistan ticari vize işlemlerinde buluancak TC vatandaşları için zorunlu bir diğer uygulama ise Pakistan'dan gelen davetiye yazılarının Pakistan ticaret odası onayından geçmesi gereklilğidir. Pakistan Ticaret odası onayı bulunmayan davetiye yazısı ile yapılan Pakistan ticari vize başvuruları kabul edilmeyecektir.
Pakistan ziyaret vize işlemleri için zorunlu olan uygulama ise Pakistan'dan gönderilen davetiye yazısının Pakistan noter onaylı olmasının gerekliliğidir.
Pakistan Başkonsolosluğu yapılmış olan Pakistan vize başvuru işlemlerini maksimum 5 iş günü içerisinde neticelendirirken Pakistan Başkonsolosluğunun vermiş olduğu vizeler 90 günlük olup 30 ikameli olacaktır.
Pakistan Vizesi Almak İçin
Pakistan vizesi 2 farklı şekilde alınabilecektir.
1 - Pakistan Konsolosluklarına şahsi başvuru yaparak alınabilirken, eksiksiz ve vize uyum koşullarının tam olarak yerine getirilmesi halinde alınabilecektir. Pakistan Başkonsolosluğu eksik, yetersiz ve tamamlanamayan eksik evraklar sebebiyle yapılan başvuruları ise işleme kabul etmeyecektir.
2 - Pakistan vizesi için şahsi başvuru yapılmak istenmemesi halinde ise Pakistan vize danışmanlık merkezlerine gelerek Pakistan vizelerini başka bir seçenekle almış olacaklardır. Pakistan vize danışmanlık merkezleri, Pakistan vize işlemlerini başvuru sahibi adına yürütecek, başvuru dosyasını oluşturacak ve Pakistan vizelerini almalarını sağlayacaktır.
Pakistan'a seyahatlerinde Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri vize işlemlerinden muaftırlar. Bordo pasaport sahipleri Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğuna gerekli belgeler yetkili vize hizmet merkezleri aracılığıyla ibraz ederek vize başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.
Pakistan Oturum ve Çalışma İzni Başvuruları Nasıl Yapılır?
Pakistan oturum izni için T.C. vatandaşları turistik vizeleriyle ülkeye giriş yaptıktan sonra daha sonra oturum izni başvurusunda bulunmaları durumunda ceza tatbik edilebilir. Pakistan oturum ve çalışma izni başvuru işlemleri Türkiye'den tamamlanmalıdır. Pakistan'da kendisine iş istihdamı sağlanacak kişi iş sözleşmesiyle birlikte gerekli evrakları Pakistan Büyükelçiliğine ya da Pakistan Başkonsolosluğuna ibraz etmelidir. Pakistan'ın mevcut güvenlik durumu sebebiyle T.C. vatandaşları ülkeye girişlerinin ardından İslamabad Büyükelçiliğine ya da Karaçi Başkonsolosluğuna bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Pakistan'a gitmeden önce yapılması gereken aşılara dair detaylı bilgiyi Sağlık Bakanlığının resmi web sitesinden edinebilirsiniz.
Ana Menü
- Ankara Büyükelçiliği
- İstanbul Başkonsolosluğu
- İzmir Fahri Konsolosluğu
- Bursa Fahri Konsolosluğu
- Adana Fahri Konsolosluğu
- Pakistan Vize Başvuru
- Türkiye Oturum İzni
- Türkiye Vizesi
- Türkiye Çalışma İzni
- Türkiye Aile Birleşimi
- Türkiye'de Üniversite Eğitimi
- Türkiye Vatandaşlığı
- TURKEY RESIDENCE PERMIT
- TURKEY WORK PERMIT
- TURKEY INVESTMENT
- TURKEY PROPERTY
- TURKEY CITIZENSHIP
- TURKEY HIGHER EDUCATION
- Hakkımızda